εισητηρια για συναυλια φραγκουλη
ζ εφορια θεσσαλονικης χαρτης
Την εξάρθρωση κατάφερε το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, σε συνεργασία με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.
εισητηρια για συναυλια φραγκουλη
Μετά από πολύμηνη, συστηματική έρευνα, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία συνελήφθησαν τρία μέλη της, δύο Έλληνες ηλικίας 32 και 42 ετών και ένας 29χρονος Αλβανός, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 13 ατόμων, μελών της εγκληματικής ομάδας.
Σύμφωνα με ενημέρωση από την ΕΛΑΣ, το εγκληματικό δίκτυο αποτελούνταν από δύο «πυρήνες» που αναλάμβαναν την υλοποίηση των επιμέρους δραστηριοτήτων σε Αίγυπτο και Ελλάδα, μέσω Κρήτης.
Οι δράσεις του κάθε «πυρήνα» αφορούσαν την προσέλκυση των ενδιαφερόμενων αλλοδαπών, τη φύλαξη, τη μεταφορά και τον εφοδιασμό τους με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, καθώς και τη διεκπεραίωση των οικονομικών ζητημάτων που αφορούσαν την παράνομη διακίνησή τους.
Τα μέλη του «πυρήνα» της Αιγύπτου αναλάμβαναν τον εντοπισμό υπηκόων, που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη μετάβαση τους σε χώρες της Ευρώπης και στη συνέχεια, αφού τους συγκέντρωναν στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, τους επιβίβαζαν σε πλοία με τα οποία πραγματοποιείτο αρχικώς η μεταφορά τους στα παράλια της νότιας Κρήτης.
Τα μέλη του «πυρήνα» της Κρήτης, αναλάμβαναν τον εντοπισμό ενδιαφερομένων υπηκόων τρίτων χωρών, τους οποίους και συγκέντρωναν σε χώρους για την προσωρινή διαμονή τους, ενώ στη συνέχεια, αφού τους εφοδίαζαν με ακτοπλοϊκά εισιτήρια και με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, αυτοί αναχωρούσαν για την Αθήνα που ήταν ο τελικός προορισμός τους.
Η αμοιβή που αξίωνε η εγκληματική οργάνωση για τη διακίνηση των μεταναστών, ανέρχονταν σε 2.500-3.000 ευρώ για κάθε ενήλικο άτομο και 3.000-3.500 για κάθε ανήλικο, ενώ το παράνομο οικονομικό όφελος που αποκόμιζαν διακινούνταν μέσω εξωτραπεζικού δικτύου (μέθοδος Hawala) και υπερβαίνει τις 140.000 ευρώ.
Οι συνθήκες για τους διακινούμενους ήταν εξαιρετικά άσχημες, καθώς δέχονταν απειλές όταν διαμαρτύρονταν για τις συνθήκες διαβίωσης ή εάν εξέφραζαν την επιθυμία να αποχωρήσουν.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεση της η ΕΛΑΣ, η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούνταν συστηματικά, τουλάχιστον από τον Μάιο του 2016. Μέχρι τώρα έχουν διαπιστωθεί δύο περιπτώσεις διακίνησης αλλοδαπών, ο συνολικός αριθμός των οποίων, όπως προκύπτει από την προανάκριση, αγγίζει τα 80 άτομα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου